U heeft mogelijk van Exact een email ontvangen m.b.t. een aanpassing in de software. Deze email is geheel legitiem en daadwerkelijk van Exact afkomstig.

Waar het op neer komt is dat er een essentiële wijziging benodigd is met betrekking tot de jaarlijkse verlenging van de licentie. Of wanneer u een licentie dient in te lezen na een bijbestelling binnen uw Exact licentie met een extra module / gebruiker of administratie.

Indien het voor u eenvoudig is om zelf een update door te voeren van Exact en u heeft dit ook al vaker gedaan mag u de wijziging op deze manier doorvoeren.

Echter meestal heeft een update van Exact een grotere impact en wordt meestal door uw systeembeheerder of door Sense-IT geregeld. Derhalve kunnen de workarounds van Exact toegepast worden om het DLL bestand zoals genoemd te vervangen met een vernieuwde versie.

Welke versie van Exact heeft u?

Exact Globe is doorgaans geïnstalleerd in de map C:\Program Files (x86)\Exact Software. In deze map treft u ook een submap genaamd BIN aan waarin een readme.txt bestand te vinden is.

Als u dit bestand opent in het kladblok van windows ziet u precies welke versie van Exact Globe u heeft en of dit minimaal de door Exact vermelde versie (420SP14 of 421SP8) betreft. Als dit het geval is hoeft u verder geen aktie te ondernemen.

In geval van Exact Synergy kijkt u onder Modules – Systeem – Inrichting – Licentie – Info om te bepalen welke versie u gebruikt. Voor Exact Synergy is minimaal 265SP14 of 266SP8 benodigd.

ELIS is het platform van Exact welk verantwoordelijk is voor synchronisatie tussen Exact Globe en Exact Synergy, het gebruik van de wordmerge in Exact Synergy en/of AVG functionaliteit in Exact Synergy. U gebruikt altijd dezelfde versie als in Exact Synergy zoals hierboven beschreven.

Wanneer verloopt uw licentie?

Dit kunt u terugvinden in uw contractgegevens op de website van Exact. In dit geval gaat het om de prolongatiedatum!

Het is niet noodzakelijk gelijk aktie te ondernemen. Alleen indien uw licentie bijgewerkt moet worden voor de jaarlijkse prolongatie of i.v.m. een uitbreiding van uw licentie is het nodig deze aanpassing door te voeren.