Wat is de toekomst van Exact Globe?

Heel vaak hoor je de opmerking dat Exact Online de opvolger is van Exact Globe. Aangezien dit cloud software is, en dus als moderne software wordt getypeerd, begrijp ik dit statement deels. Maar betekent dat dan ook dat Exact Globe geen toekomst perspectief heeft?

De software van Exact bestaat al sinds de jaren 80. Als pionier in de ontwikkeling van administratieve software heeft Exact ervoor gezorgd dat vele duizenden organisaties hun financiële, logistieke en andere processen veel efficiënter hebben kunnen organiseren.

Modernisering

Exact Online krijgt in de media veel aandacht en wordt door velen gezien wordt als de gedoodverfde opvolger van Globe. Echter, niets is minder waar. Exact heeft vanaf 2018 ruime middelen vrijgemaakt om te investeren in de volgende generatie architectuur voor Globe. De basisdoelstelling van deze toekomstige oplossing is de modernisering van de kern van de Globe applicatie. De inzet van nieuwe technologie zal er voor zorgen dat de oplossing de komende jaren gegarandeerd goed zal blijven werken op het Microsoft platform en stelt Exact in staat om innovaties in de toekomst sneller te implementeren.

Exact Globe als cloud oplossing

Op dit moment wordt Exact software nog vaak on-premise (op servers in eigen huis) geïnstalleerd. Steeds vaker wordt de wens geuit om Exact Globe als cloud oplossing te gebruiken. Dit kan nu al op verschillende manieren worden ingevuld. Zo kan Exact Globe nu al in een gehoste cloud omgeving draaien. Daarnaast bestaan er ook mogelijkheden voor deployment van Exact software via Azure en Amazon (AWS) zodat u uw Private Cloud zelf kunt organiseren.

Modernisering interface

Niet alleen investeert Exact aanzienlijke bedragen in de technische vernieuwing van Exact Globe, ook de gebruikersinterface zal vernieuwd gaan worden. Dit zal resulteren in schermen die er uitzien en zich zullen gedragen als web-based software zoals we dat al veelal gewend zijn.

Cloud services

Parallel aan de modernisering van de architectuur wordt ook gewerkt aan een serie van “shared cloud services”. Op dit moment wordt er al aan 5 belangrijke features ontwikkeld die volgens dit principe werken en waarvan er al diversen beschikbaar zijn.

  • Exact Banking Cloud Service (Rabobank, ABN/AMRO)
  • Exact Electronic Invoicing Cloud Service (PEPPOL)
  • Expense Management Cloud Service
  • Purchase to Pay Cloud Service
  • HR-Payroll Plus Cloud Service

Exact heeft de toekomst!

De softwarefabriek in Delft draait dus op volle toeren. Er zijn veel resources vrijgemaakt voor het verder toekomstbestendig maken van Exact Globe en Exact Synergy. Nieuwe technieken worden ondergebracht in de software die ons al zo lang grote diensten bewijst. De strategie van Exact geeft alle bestaande gebruikers van de software de zekerheid dat de investering die in het in het verleden gedaan is ook de komende jaren is zeker gesteld. Exact Globe en Exact Synergy hebben een rooskleurige toekomst.