Recentelijk heeft een beveiligingsexpert van Microsoft afgeraden om internet explorer te blijven gebruiken. Het bedrijf is jaren geleden al gestopt met de ondersteuning van de oudere versies 8, 9 en 10. De nieuwste versie 11 wordt nog wel ondersteund maar krijgt geen nieuwe webstandaarden meer of beveiligingsupdates.

Microsoft brengt nog maar zelden updates uit voor Internet Explorer. Zeker als wordt gekeken naar de afgelopen 2 jaar.

De browser bestaat nog steeds en wordt door IT-medewerkers gebruikt omdat oudere webapplicaties die nauwelijks zijn geüpdatet nog steeds goed werken in de browser.

Microsoft deelt nu éindelijk de mening dat de (vijfenhalf jaar oude) browser definitief de prullenbak in mag.

Microsoft stapte jaren geleden al over van Internet Explorer naar Edge hun nieuwe internet browser. Deze zal binnenkort voorzien worden van de opensourcetechnologie van Google Chrome genaamd Chromium.

Redenen om over te stappen op een andere internet browser:

 • Veiligheid
  Andere browsers zijn veiliger
 • Snelheid
  Website laden sneller in Chrome of Firefox
 • Kwaliteit van websites
  Doordat moderner browsers ook moderne technieken kunnen gebruiken zien websites er altijd strakker uit!
 • Scherpere letters
  Heb je nooit gedacht: wat zijn die letters pixelig? Echt niet? En nu? Ha, kijk, dat heb je dus niet in een goede browser
 • Een browser voor meer besturingssystemen
  Internet Explorer werkt alleen op Microsoft en dus grote kans niet op bijvoorbeeld je Android tablet of iPhone. Kies je bijvoorbeeld Chrome, dan kun je die bij al je devices gebruiken

Laat uw internet browser niet de remmende factor zijn in uw organisatie en stap over op een moderne internet browser (Firefox, Chrome, Edge).