UPDATE:

Inmiddels is bekend dat de ondersteuning op het oude licentiemodel per 1 januari 2021 komt te vervallen. Dit betekent dat u niet verder kunt werken zodra de jaarlijkse prolongatiedatum van de licentie verstrijkt. U dient voortijdig aktie te ondernemen om te zorgen dat uw Exact versie up-to-date is voor de nieuwe ELCX licenties.

U dient minimaal te beschikken over:  Exact Globe 418 service pack 9 / Exact Synergy 263 service pack 9

Vanaf april 2020 werkt Exact met een nieuwe Exact licentiemodel.

Voorheen was het zo dat u op de website van Exact een licentiebestand (ELC) kon downloaden om een wijziging van uw licentie door te voeren bijvoorbeeld a.g.v. een bijbestelling van extra gebruikers. Of het verlengen van een Exact Synergy licentie.

Dit kan vanaf april 2020 automatisch online opgehaald worden vanuit Exact met inloggegevens die u van Exact heeft ontvangen. U vult de gegevens éénmalig in bij de instellingen en daarna zal Exact in de gaten houden of er een nieuwe licentie beschikbaar is online en voorstellen deze door te voeren.

De kans is aanwezig dat de functionaliteit hiervoor reeds in Exact aanwezig is. Vanaf 418 Service Pack 9.  Zo niet dan zult u de software eerst moeten gaan updaten.

Mocht u bijbestellingen gaan doen voor uw Exact licentie zult u moeten zorgen dat de software ook up-to-date is om het nieuwe licentieformaat te ondersteunen. Exact levert vanaf heden alleen de nieuwe ELCX bestanden uit.

De licentie kan ook op de oude manier handmatig gedownload worden en ingelezen worden. Echter download u dan niet meer een bestand van het type ELC maar ELCX!

Hieronder de instructies per Exact pakket om uw inloggegevens in te stellen opdat de licentie automatisch bijgewerkt kan worden: